- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lučina | 30 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 30 |
Sůl | 2 |
Jablko | 90 |
Celer bulva | 360 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1893 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 29,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 473 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Celer nakrájíme na menší kousky, dáme na plech a upečeme v troubě na 170 stupňů doměkka. Po vychladnutí rozmixujeme, přidáme namleté ořechy, Lučinu, sůl a nastrouhané jablko (cca třetinu si necháme na dozdobení). Podáváme na knäckebrotu ozdobené jablkem a případně i ořechy. Hmotnost hotové pomazánky cca 320 g, na 100 g 570 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.